čtvrtek 8. září 2016

Svatební léto

Léto je už skoro u konce a společně s ním končí i hlavní sezóna svateb. Nevím, čím to je, ale letos mi přišlo, že jich bylo v mém okolí abnormální počet. Na jedné jsem byla dokonce i jako host. A na spoustu dalších doputovalo alespoň moje blahopřání, které si jiní svatebčané objednali. 

Někdy byl opravdu oříšek vyhovět všem požadavkům na podobu přání, jindy jsem měla naopak úplně volnou ruku. Doufám, že ať tak, nebo tak, byli objednatelé s výsledkem spokojení a hlavně, že se gratulace líbila i novomanželům. 

Ve většině případů jsem se nechávala u vytváření inspirovat svatebním oznámením snoubenců, které mi alespoň trochu nastínilo jaký mají vkus a v jakém stylu se svatba ponese. Díku tomu jsem se nemusela bát, že bych se úplně minula. 

Růžové přání, které jsem vyráběla do zásoby, kdyby bylo náhodou nějaké potřeba a já nestíhala vyrábět přímo "na míru".

 Stříbrné už bylo tvořené na objednávku...


 ... a jednoduché zlaté taky. Obě mají uvnitř ještě schovanou kapsičku na penízky, a tím splnily jeden z hlavních požadavků kamarádky, která si je zamluvila. 

 Kytičkové mi dlouhou dobu leželo na skladě v zásobě, ale vypadá to, že už brzy bude mít také majitelku. Mimochodem jedno z nejpiplavnějších přání, které jsem dělala. Všechny kytičky jsou ručně nakreslené a vystříhané. 

 Elegantní černobílá gratulace, kterou jsme dávali s Drahým my našim společným známým, na jejichž svatbu jsme byli v létě pozvaní. 

 Blahopřání na objednání pro mladý pár, který měl na oznámení svatební pásku s kresleným "příběhem" jejich seznámení. 

A poslední gratulace, která se snažila nést v přírodním zemitém duchu, jelikož stejně tak byly pojaté i pozvánky ke svatební tabuli, oznámení a vůbec celá výzdoba. 

Co myslíte? Povedly se? Jak si představujete svatební gratulaci vy? Dáváte přednost spíše jednoduchému stylu, nebo si myslíte, že by svatba měla být co nejhonosnější? Jsem zvědavá na vaše názory v komentářích. Určitě se podělte ;) 

3 komentáře:

  1. Já se úplně zamilovala do toho posledního a a pak taky do zlatého!

    Osobně by se mi líbilo mít nějakou přírodní svatbu, kde bych se mohla využívat v detailech jako jsou květiny, doplňky a jídlo ♥ Hlavně by měla být taková, abychom si druhý den mohli říct, že jsme si ji pořádně užili a že na ten den nikdy nezapomeneme. Největší problém, co se týče svateb u nás mi přijde ten, že si lidi nechají dirigovat, co mají dělat. Ať už od mamky, od tchýně nebo od babičky. Že zvou lidi, které tam nechtějí, jen proto že je to slušnost a aby je nepomluvili. Takže bych jednou ráda měla svoji svatbu snů, kde by bylo všechno podle našich představ:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda... hodně lidí si při plánování svatby říká onu známou větu: Co tomu řekne/řeknou...? To je podle mě blbost. Jestli má být něco podle představ daného ústředního páru, tak je to právě svatba. Je to přece jejich den, tak ať si každý myslí co chce. I kdyby si chtěli udělat svatbu v v obýváku, tak to přece musí být ostatním příbuzným nebo známým jedno. Každý má představu a plány jiné, tak proč se držet konvencí nebo všeobecně přijímaných představ?! ;)

      Vymazat
  2. Mě osobně učarovalo to černo-bílé, jen kdyby mělo český nápis... :)

    OdpovědětVymazat