úterý 22. listopadu 2016

Čtu, čteš, čteme

                             (for english version, or other language, please click on translator on the right side of blog)

Miluju knihy a o to víc mě mrzí, že na ně teď mám tak málo času. Mám na seznamu desítky titulů, které bych si chtěla přečíst, ale bohužel budou muset všechny počkat minimálně do nového roku. A tak si čtecí absťák alespoň trochu kompenzuju tím, že v drobných chvílích volna (a když nevyrábím přáníčka) tvořím záložky. 

Je to asi moje nejoblíbenější činnost, co se scrapbookingu týče. Mraky možností, kupa námětů, zkrátka každá série může být jiná. I když něčím přece jenom limitovaná jsem - vlastním vkusem. Hrozně špatně se mi totiž vyrábí záložky, které bych já sama nechtěla. Bohužel/bohudík každý máme vkus jiný a to, že se daný styl nelíbí mně, ještě neznamená, že by se třeba záložka nelíbila někomu jinému. Takže na téhle oblasti musím ještě dost zapracovat a snažit se, alespoň občas, vybočit ze svého vlastního stylu tvoření a zkusit něco jiného. 
Dnes pro vás mám ukázku posledních několika sad záložek, které jsem vyrobila. 

Akvarelová čtvrtka pomalovaná modrými a fialovými odstíny barev, obarvená strukturovací pasta, razítka, embssing a výseky. Jednoduché, ale efektní.



Tady už bylo práce o něco víc. Základ je bílá vysokogramážová čtvrtka, kterou jsem se snažila obarvit tak, aby trochu připomínala dekor dřeva. Tělo záložky jsem pak ještě dozdobila razítky s námořnickou tématikou a vyembossovaným výsekem lodi. 


 Co k tomuhle víc dodat? Mimoni zkrátka vládnou světu a já tyhle žluté potvory zbožňuju. Vyrobit mimoní záložky bylo sice zlo a dala jsem si co proto, ale výsledek byl k popukání :) 


Opět trochu toho vintage stylu, který mám opravdu moc ráda. Obyčejnou vysokogramážovou čtvrtku jsem polepila kusy staré knihy. Vše pak obarvila Distress inkoustem (odstín "old photo") a přidala trochu obarvené strukturovací pasty, aby nebyla záložka jenom hnědá. Zbytek už doladila razítka, kus potištěného papíru, krajka a výsek kočky. 


Opět od píky vytvořené záložky. Základ = akvarelová čtvrtka. Každá záložka je obarvená jinou paletkou ladicích barev. Pak jsem už jenom přidala pár cákanců, výsek filmového pásu, šipku ze staré knihy, razítko vlčích máků, černou nit a samolepky od Tima Holtze s motivačními hláškami. 


 V jednoduchosti je krása a sem tam v tvoření zabrousím i do ryzího scrapbookingu. Černou čtvrtku jsem ozvláštnila rohovou raznicí a přelepila barevným papírem ze stejné kolekce "Sweet Paris" a přidala jsem ještě poštovní a textové razítko. Hlavní motiv pak obstarává vyembossovaný výsek Eiffelovy věže a motýlek na pergamenovém papíře. 

Dlouho jsem sháněla nějaké ryze "květové" razítko, al nechtělo se mi za něj utrácet hříšné peníze. Až jsem na Fleru narazila na sadu s těmihle úžasnými vlčími máky. Ty jsem nanesla na akvarelovou čtvrtku, nechala jsem trochu vystoupnout pomocí bílého embossovacího prášku a pak už jenom vrstvila a rozpíjela barvy. O konečný efekt se postarala opět sem tam textová razítka a papírové výseky "Vintage line".

 

A na závěr něco pro romantické a jemné duše. Pastelově modrá záložka, jejíž tělo tvoří potiskaná a Distressem obarvená bílá čtvrtka. V jejím středu je už jenom kus papíru, kterému jsem trochu postaršila okraje a na které jsem natiskla razítko okrasného rámečku. Kolem pak jsou vystříhaná razítka různých srdíček, krajka a všemu vévodí opět citát od Tima Holtze. 


2 komentáře: