úterý 9. srpna 2016

A tak jsem začala...

O scrapbookingu jsem poprvé četla asi zhruba před 5 lety. Tuším, že bylo léto, já se o prázdninách nudila a pročítala jsem u našich babiččiny časopisy. V jednom z nich mě zaujal článek mladé paní, která se o mateřské dostala ke koníčku, který tu moc lidí neznalo. Vytvářela si vlastnoručně alba, koláže z fotek a další výrobky, jejichž základem byl hlavně papír. Tohle všechno pojmenovala pro mě neznámým pojmem - scrapbooking. Článek jsem dočetla, řekla si, že to vypadá zajímavě a že by mě to mohlo bavit, ale dál se k tomu nevracela. 

Byla jsem vždycky dost tvůrčí, ale moje kreativita spočívala především v psaní. Na rukodělné vyjádření jsem se moc necítila. Nebo spíš takhle - vždycky jednou za čas u mě propukl pocit, že se potřebuju nějak výtvarně vyjádřit, ale po počátečním nadšení, nákupu materiálu a prvních pokusech jsem pokaždé zjistila, že to nějak není ono a celá akce mě přestala bavit.

Až jsem začala znovu pokukovat po scrapu. Sjížděla jsem videa, prolustrovala několik prodejních webů, čímž jsem zjistila, že tento koníček už není ani zdaleka tak neznámý, jako když jsem o něm slyšela poprvé, ale neustále mě odrazovaly poměrně vysoké pořizovací náklady všech těch  potřebných serepetiček. 

Jasným povelem vesmíru k započetí mé scrapbookové kariéry se tak stala akce v prodejnách Lidl, kde měli zrovna tvořivý týden. Tam jsem viděla bloky s potištěnými papíry, sadu razítek, několik raznic a bylo vymalováno. Od té doby jsem každý měsíc přikoupila nějakou další trošku materiálu. Pochopitelně pokaždé když vidím nějaké video mnohem zkušenějších scrapařek, tak si říkám, jak uboze moje malá skříňka vypadá a že tohle bych taky nutně potřebovala, ale časem jsem zjistila, že ne všechno, co vidíte na netu, je potřeba. 

Od onoho první nákupu neuplynul ještě skoro ani rok, ale já už scrapbookingu, cardmakingu a především mixed media tvoření zcela propadla. Od té doby zkouším, po malých krůčcích vytvářím, sbírám zkušenosti a zjišťuju, co zvládnu. A proto jsem se rozhodla založit i tento blog, kam budu ukládat své postřehy, chlubit se s mými výtvory a třeba časem i návody pro nějaké začátečníky.

Doufám, že se vám tu se mnou bude líbit.

Peťka

A tady malá ukázka krušných začátků. Nějak se ale začít musí a mně přišlo nejjednodušší zkusit nejdříve záložky:



2 komentáře:

  1. Já jednoduše Tvoje záložky miluju. Pár jich vlastním a vůbec by mi nebylo blbé, kdybych měla do každé knížky jednu, a že se mi moje sbírka knížek pěkně rozrůstá. :)) Když to vidím, tak je mi trochu smutno, že já tolik kreativity nemám... nebo možná mám, ale nerozvíjím ji. Není čas. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlato :-* Pro mě za mě, klidně ti další vyrobím, protože záložek není nikdy dost a ztrácejí se pořád :) A co se týče té tvé kreativity - já toho času na rozdávání taky nemám, ale na tohle si chvilku prostě najdu, protože mě to baví a potřebovala jsem se nějak sebevyjádřit. Něco těma rukama dělat. Jde jen o to najít, co by bavilo tebe a nebát se do toho pustit. Pak už to půjde samo! Kdyby to bylo něco, s čím bych ti mohla poradit nebo pomoct, tak to klidně udělám ;) Stačí říct

      Vymazat